Lacasuri de cult
BISERICA ORTODOXĂ ”SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIL” DIN ȘURA MICĂ
Prima biserică a românilor din Șura Mică datează din anul1780. Este vorba despre o biserică de lemn construită pe actualul amplasament al casei parohiale românești.
Din anul 1889 datează actuala biserică românească din Șura Mică, fiind amintit ca preot Aron Mihuletiu (1884 – 1914). Este vorba despre o biserică simplă în formă de navă, cu clopotniță.
Datorită creșterii demografice a românilor din Șura Mică, între anii 1992-1994, s-au realizat lucrări de extindere a suprafeței bisericii de la 87,8 mp la 134,9 mp. Aceste lucrări au constat în continuarea navei existente cu un naos de formă pătrată încadrat de două abside laterale și absida altarului de forme poligonale.
În incinta bisericii funcționează și o capelă mortuară.
BISERICA EVANGHELICĂ DIN ȘURA MICĂ.
BISERICA EVANGHELICĂ DIN RUSCIORI
Edificiul este catalogat în literatura de specialitate ca fiind monument istoric. A fost inițial o mică biserică sală romanică fără clopotniță și cu un cor de formă rectangulară.
Din acest edificiu s-a păstrat arcul de triumf semicircular, o fereastră mică romanică în peretele estic al corului, trei ferestre circulare în peretele sudic al navei (actualmente zidite) și portalul din vest (și acesta actualmente zidit).
În jurul anului 1500 se fac modificări (deasupra corului se ridică turnul clopotniță) iar în 1699 și 1725 se realizează lucrări de renovare.
Altarul datează din 1734, baldachinul amvonului din 1735 (pictat de Martinus Stock) iar unul din cele trei clopote datează din 1742.
Biserica ortodoxa româna „Adormirea Maicii Domnului – Rusciori”
La începutul secolului al XIX- lea, în satul Rusciori a fost adusă din satul învecinat- Mag, o biserică a veche din lemn. Aceasta a fost amplasată la marginea satului, pe colina numita “Zăhărie”, lângă pădurea ”Măstacănilor”.
Între anii 1910-1912 construirea bisericii actuale din cărămidă și piatră, având forma de navă, cu două abside laterale semicirculare, care fiind destul de mici conferă planimetric aspectul de biserică în cruce.
După zece ani, biserica este devastată de un incendiu. A fost reparată și renovată de Maria Roth, căsătorită în București cu un român înstărit, Ioan Borănescu. Între anii 1924-1926, aceasta a înzestrat biserica cu un cafas pentru cor și a suportat pictarea catapetesmei și a celor patru evangheliști, precum și dotarea bisericii cu strane de stejar.