Bun venit in Sura Mica

Prezentare Primarie

 

   

Prezentarea Primariei Sura-Mica

Din punct de vedere economic, multa vreme agricultura a constituit principala activitate de productie. Cultivarea plantelor este des mentionata ca sursa de existenta a oamenilor, inca din evul mediu.

Astazi, prin eforturile administratiei locale, in comuna Sura Mica se desfasoara o intensa activitate industriala.

Numeroase firme de prestigiu isi deruleaza aici activitatea productiva in diverse segmente sau specializari: constructii si materiale de constructii, productia de echipamente sau piese pentru industria auto si electrica, obiecte de uz casnic sau decorative, produse de tipografie si ambalaje de carton, textile etc.

Una dintre cele mai importante realizari ale comunei este initiativa infiintarii Parcului Industrial Sibiu – Sura Mica, unitate care prevede dezvoltarea si largirea unor ramuri industriale noi sau a unora existente: industria de prelucrare a lemnului, componente electrice si electronice, articole de cauciuc, mase plastice etc.

Partenerii din tara si strainatate (Germania, Austria, Elvetia, Italia) si disponibilitatile administrative locale confera mediului de afaceri de aici valente puternice si credibilitate pentru viitorii investitori. Comertul si serviciile de diferite facturi completeaza paleta larga a vietii economice din Sura Mica.

Ancorata in radacinile unor bogate traditii, receptiva la transformarile de esenta ale prezentului, increzatoare in viitor si in propria sa vocatie constructiva, comuna Sura Mica este astazi un centru dinamic pe harta judetului si a tarii, care tinde hotarât spre performanta si autodepasire.

Reforma si privatizarea in domeniul agriculturii, intervenite in perioada postrevolutionara, au determinat reasezarea acestei ramuri economice pe baze solide. O dovada a acestei realitati este data de productivitatea sporita a culturilor de plante cerealiere sau legumicole.

Comuna Sura Mica se pregateste acum pentru o viata economica, sociala si culturala specifica spatiului ce tinde spre integrarea intr-o europa a culturii si civilizatiei avansate.

Administratia locala a elaborat si sprinjinit dezvoltarea unor politici cultural-educationale concrete. Intretinerea scolilor, modernizarea Caminului Cultural, colaborarea cu o serie de organizatii nonguvernamentale si derularea de proiecte sociale, sunt numai cateva puncte din programul pe care Primaria Sura Mica l-a derulat in acest sens si pe care il va continua si in anii viitori.

   

Comments are closed.