Proiectul REPowerEU este un plan strategic inițiat de Uniunea Europeană (UE) în 2022 pentru a reduce rapid dependența UE de combustibilii fosili importați și pentru a accelera tranziția către o energie curată și sustenabilă.
Scopul principal este de a asigura securitatea energetică a Europei prin măsuri menite să sporească eficiența energetică, să extindă sursele de energie regenerabilă și să diversifice sursele de aprovizionare cu energie.
Etapele de derulare a programului în România sunt următoarele:
Etapa 1.A – Consumatorii vulnerabili de energie (așa cum sunt definiți în Legea nr. 226/2021) care nu dețin sistem de energie regenerabilă.
Etapa 1.B – Populația generală, inclusiv consumatorii vulnerabili, pentru instalarea de sisteme de stocare a energiei electrice de cel puțin 5 kW.
Etapa 2 – Dedicat pentru populația generală care nu deține niciunul dintre cele două sisteme (de generare, respectiv de stocare a energiei).
REPowerEU Investiția 7 Renovare ce vizează eficiența energetică combinată cu instalarea de panouri solare pe clădirile rezidențiale unifamiliale, numai pentru gospodăriile sărace din punct de vedere energetic și pentru consumatorii de energie vulnerabili.
I4 Etapa 1 Componenta A[1] (688,9 KiB, 28 hits)
I4 Etapa 1 Componenta B[1] (127,9 KiB, 16 hits)
I4 Etapa II[1] (129,7 KiB, 13 hits)
I7 AXA I[1] (166,0 KiB, 8 hits)
Last modified: 21 noiembrie 2024